Sabtu, 16 September 2017

PIRING HITAM / LP/ EP/ VINLY




Piring hitam (juga dikenali sebagai rekod gramofonrekod fonograf atau hanya rekod) merujuk kepada kepingan peranti storan bahan audio berekod. Sekiranya dibuat daripada PVC, piring hitam juga dikenali sebagai rekod vinil.

Khamis, 14 September 2017

Pusat tahfiz terbakar, lebih 20 terkorban


Admin nak ucapkan takziah kepada keluarga mangsa. Sama-samalah kita sedekahkan alfatihah semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. AL FATIHAH

Selasa, 12 September 2017

JOM KENALI PITA KASET

Pernahkah anda mendengar lagu melalui pita kaset; tahukan bagaimana ia berfungi. Jom kita berkenalan dulu.

PERAKAM DAN PITA VHS: JOM KENALI



Siapa lahir era 80an dan 90an... mesti pernah guna benda ni kan, pernah guna atau sekurang-kurangnya pernah lihatkan. Siapa masih simpan benda ni.. kita GENG, admin masih simpan 2 perakam VHS dan ada berpuluh keping tape VHS. ada yang masih elok dan ada yang sekadar perhiasan sahaja.

Ahad, 10 September 2017

KERJA KERJA PENDIGITALAN

Selamat pagi kepada semua, terima kasih kerana sudi melawat blog saya. Semalam tido lambat sikit, sbb nak selesaikan saki baki dvd yang belum si digitalkan. dalam erti kata lain belum rip la. satu cd mengambilmasa 20 minit untuk saiz kecil 340 x 250 sesuai utk upload ke youtube dan ditonton melalui smartphone.

Sabtu, 9 September 2017

FILEM PALING LUCU PERNAH DITONTON


filem tempatan apakah yang paling lucu anda tonton, tonton sampai terbahak bahak, malah ada yang sampai terkentuk pun tak sedar.. sebenarnya banyak filem laqak yang dikeluar terutama era 60an zaman p ramlee dulu.. tak boleh dinafikan lagi, segala filemnya bersahaja kelakar dan yang penting ada mesej bukannya sampah, Admin paling suka filem pendekar bujang lapok.

KENALI JENIS MOVIE DI ALAM MAYA

Admin nk share sikit dgn anda semua. Tahukah anda semua dizaman serba canggih ni , zaman internet la katakan movie atau filem tidak lagi hanya ditontong melalui tv atau dengan kata mudah pasang vcd, dvd atau sebagainya. sekarang ni kita tak perlu simpan segala tu dlm bentuk fizikal.. kita dah boleh terus save dalam komputer, memori kad, handpohone atau macam macam lagi. tapi tahukah anda apakah jenis-jenis atau bentuk bentuk fail movie yang bersepah dlm internet sekarang... JOM baca ni:-
⬛️JENIS-JENIS KUALITI MOVIE◼️
BLURAY HD:(BDRip,BRRip,Xvid,BDR,BD5/BD9)
Resolusi jauh lebih besar iaitu 1920×1080 atau 1280×720.Kualiti ini jauh lebih baik.
Adalah Kualiti video terbaik setakat ini,sumber adalh dr Bluray disc.
BD rip terdpt dlm keluaran DVD-Rip berukuran(biasanya 700mb atau 1.4gb).
WEB-DL

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Sempena Aidilfitri ini, admin menyusun 10 jari mohon maaf dari anda semua seandainya ada tersilap dan terguris hati samada sengaja atau ...