Jumaat, 27 Oktober 2017

LUNCH HARI NI BERSAMA KFC

hai... apa khabar semua, ni penat saya jalan jalan pusing sekitar kajang dan bangi sampai area putrajaya.. semata mata nak ambik koleksi vcd.. penat pusing makan jem akhirkan aku ambil keputusan makan kfc sebab dah tak tahu nak makan apa. tak per yang penting ada cd baru aku bawa balik..nantikan di channel saya ye.

Rabu, 25 Oktober 2017

MAXIS HOTLINK FAST LEBIH BANYAK PILIHAN DATA


woowwww..siapa kat sini pakai maxis hotlink fast prepaid. aku sebenarnya tak pakai sangat tapi ada la. sekarang ni pakai digi untuk line pertama, line kedua baru hotlink ni tu pun kekadang aktif. sekarang tengok kat aplikasi ada macam macam pakej hotlink ni.menarik juga ni. bagi yang kaki internet macam aku.. bayar apa yang kita perlukan saja, mengikut kesesuaian masa kita. time free boleh beli dan layari internet sepuas puasnya.. download la sampai abis koata.. line maxis disekitar bandaraya ni juga boleh la tahan. selalunya aku pakai digi tapi sekarang ni macam problem je.. selalu sangat slow..



sebab tu aku cuba maxis ni.. menang fast la setakat ari ni. digi dulu pun.laju.. sekarang ni je macam slow skit.. 4G tapi speed mcm siput... hotlink terbaru ni selain dapat 1000 minit percuma untuk lima orang kawan ada juga pakej unlimited call RM 60 sebulan.. best la untuk kaki bergayut..kalau lah zaman aku dulu ada macam ni kan best...bergajut je dengan buat hati tersayang sampai lebam... kan..apa apa pun tepuk dada tanya selera. jadilah pengguna yang bijak. jangan.mudah tertipu

Rabu, 18 Oktober 2017

SELAMAT HARI DEEPAVALI DAN SELAMAT BERCUTI

Hai semua!!!

Admin nak ucapkan selamat menyambut deepavali kepada kaum india seluruh dunia yang menyambut perayaan ini. dan selamat bercuti pada semua rakan-akan di malaysia yang bercuti hari ini. luangkan masa bersama keluarga mu.

Admin hari ni satu hari berkurung dalam bilik membelek komputer dan menyimpan tape tape vhs yang berselerakan. sempat juga ambil beberapa keping vhs rakaman HMI yang admin rakam dulu. nak convert ke dlm pc dan seterusnya berkongsi dengan teman-teman semua. kali ni admin sempat convert vhs HMI sempena hari kemerdekaan bertemakan ANAK MALAYSIA dan satu movie lakonan AR Badul. OH Fatimah
nantikan di  pencinta khazanah seni channel

    

Selasa, 17 Oktober 2017

APA KATA ANDA TENTANG FILEM TOMBIRUO : PENUNGGU RIMBA


Siapa dah tonton filem ni?

Aku baru lepas tonton filem ni. setelah sekian lama aku tak tengok filem melayu di pawagam, kali ini tergerak untuk menonton filem ni yang dikata setaraf filem hollywood. Sebelum pergi aku dah servey harga terlebih dahulu. Dari satu ke satu website aku layari tgk kesesuaian masa aku dan harga dan.... aku memilih MBO CINEMA kat setapak sentral RM10 sahaja. berbaloi baloi.. zaman sekarang ni kita kena jadi pengguna yang bijak.

So far memang tidak mengecewakan. dari mula sampai akhir memang aku terpegun. Dengan kesan khas dan jalan penceritaan yang menarik, mudah difahami dan yang penting aku rasa berbaloi beli tiket. Ia memang sesuai di tonton di pawagam. bukan aku nak promosi filem ni tapi yelah kan.. di pawagam sound efek dia best sikit dari kat rumah. kalau kat rumah buka sound kuat mau kena maki jiran sebelah..

Logik tak logik itu belakang kira. filem hollywood pun banyak yang tak logik kan.. bollywood lagi la.. tapi yang penting kita happy. Aksi aksi yang ditunjukkan dalam filem ini pun hebat, tidak lembek seperti filem-filem lain. nampak real gitu. sesekali macam aksi lawan filem ongbak gitu.

Tapi aku sikit frust la.. tak dapat juga tengok muka disebalik topeng itu, bagaimanakah rupanya sehinggakan dirahsiakan sangat. sampai boleh terkejut sesiapa yang melihatnya.. aku teringin nak tengok. tapi itu lah rahsia akan tetap rahsia. 

apapun memang best la.. rugi tak tengok. jarang filem -filem begini dibuat melainkan filem cinta, korporat dan muka lawa-lawa yang menyebabkan lemau aku nak menonton. mengabiskan duit je kan.. apa pun nasihat aku tepuk dada tanya minat.

bye bye ye

Sabtu, 14 Oktober 2017

Selamat Berhujung Minggu:

SALAM semua, apa khabar? aku harap ko orang semua sihat hendaknya. kalau tak sihat cepat cepat makan ubat. Hari ni malam minggu. YAHOO bestnya kan.. sebab apa ??.. sebab tak perlu pegi kerja la.. hahahaha.. dok rumah layan anak-anak, layan bini pastu layan ONLINE la apa lagi. banyak juga aku upload video kat channel youtube hari ni.. maklumlah line internet tengah laju. semangat juga la buat kerja. meng RIP VCD yang berkurun terkurun sepi dalam almari tu. Sampaikan anak panggil pun aku buat tak peduli je.. tak per mak dia ada.. hahahaaha baguskan ada wife yang memahami minat laki dia. terima kasih my wife i love you so much forever and ever..  

Jumaat, 13 Oktober 2017

Menyimpan Media Penyimpanan Data Agar tidak Rosak

Dalam dunia internet sekarang ini, semua nak digitalkan, bukan setakat kertas surat menyurat, dokumen-dokumen penting malah CD/VCD?DVD pun dah susah nak jumpa sebab orang sekarang tengok online. Kalau dulu pegi mana mana pasaraya mesti ada jual cd kan! sekarang ni jarang-jarang ada.

Dah banyak kedai tutup disebabkan semua dah digital orang dah beli online dan orang dah tak berminat lagi dengan benda fizikal. Sedih tu memang sedih, dulu zaman aku sekolah dulu beli kaset atau cd dengar lagu sambil belek-belek kulit album, cium-cium bau sampaikan orang tua pun dah tak boleh nk buat apa. marah pun macam tu juga. Tapi lebih elok lagi dari aku dok melepak hisap rokok dengan budak budak kampung yang lain

Selasa, 10 Oktober 2017

PERKENALKAN LOGO BARU



Dalam usaha admin menjenamakan  mengaktifkan semula blog ini, admin ciptakan satu logo istimewa untuk memeriahkan lagi blog dan channel admin

WANN .. Darah Muda, Apa Guna berjanji & Bassanova

video dari penyanyi yang amat admin minati. WANN apa guna berjanji, darah muda dan bassanova, video dari rancangan kilauan emas. maaf kualiti kurang memuaskan

Khamis, 5 Oktober 2017

PERAKAM RADIO KASET



Perakam Radio kaset

Perakam Audio yang mudah ialah pemain kaset yang biasa terdapat di pasaran satu ketika dulu. Walaubagaimanapun tidak semua pemain kaset boleh merakam audio. Cara mudah mengenali pemain kaset yang boleh membuat rakaman atau rekod ialah dengan melihat kehadiran butang rakaman @ rekod ( biasanya butang ini berwarna merah ). Biasanya alat ini mempunyai mikrofon yang terbina di dalamnya dan dirakam ke dalam pita rakaman. Pita ini berupaya merakam dalam tempoh masa tertentu seperti:

ANALOG ATAU DIGITAL: APA YANG ANDA TAHU


pemain kaset yang digunakan secara meluas satu ketika dulu. 
Ianya menghasilkan bunyi analog dari pita kaset


Bunyi Analog dan Digital

Bunyi bergerak dalam bentuk gelombang. Getaran yang terhasil di udara atau objek lain membentuk satu gelombang yang menggetarkan gegendang telinga kita dan didengar sebagai satu kesan bunyi. Ketika tiada gelombang bunyi yang wujud, tekanan udara adalah tetap berbanding apabila wujud gelombang bunyi, tekanan udara akan berubah ke paras yang lebih tinggi ataupun ke paras yang lebih rendah daripada tekanan atmosfera yang normal.

Selasa, 3 Oktober 2017

FILEM PERTAMA TENGOK DI PAWAGAM

panggung wayang gambar LIDO kota bharu.. tinggal kenangan

Masih ingat tak bila kali pertama  menonton wayang, pengalaman yang tak boleh dilupakan bagi admin, teringat masa dulu dulu bersama kawan kawan sekampung, seminggu perancangan nak ke bandar semata mata nak tgk wayang, dari kampung admin naik bas dalam sejam. tambang tak sampai seringgit pun . Masa tu baru berumur 14 tahun kalau tak silap.. pakai baju punya la stail, bergaya nak ke bandar la katakan.. sampai je ke bandar kota baru terus je berjalan kaki ke panggung wayang lido. masa tu ada dua panggung satu lido dan satu lagi odeon kat bazar buluh kubu. pertama kali admin tengok filem sofea jane perempuan, isteri dan .....

poster -poster filem p ramlee

P Ramlee satu nama besar dalam industri perfileman malaysia. Filem-filem yang dihasilkan oleh Allahyarham malar segar sehingga kini dan...